Dodijeljene Kristalne prizme najboljim u bh. finansijskom sektoru

Konsultantska kuća Revicon d.o.o. Sarajevo i poslovni magazin “Prizma” organizirali su danas dodjelu nagrada “Kristalna prizma” najuspješnijim subjektima u sektoru bankarstva, osiguranja i mikrokreditiranja, za rezultate koje su ostvarili u prethodnoj godini.
Najboljom bankom u 2013. proglašena je UniCredit Bank, a nagradu je uručio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić istakavši da je riječ o banci koja je pokazala da želi biti partner Vladi FBiH i banci koja ima socijalnu osjetljivost.
Preuzimajući nagradu, direktor UniCredit banke Ivan Vlaho zahvalio je svim kolegama iz banke koje smatra najzaslužnijim za to priznanje.
Najuspješnijim menadžerom u sektoru bankarstva u BiH proglašen je Michael Müller iz Raiffeisen banke koji je rekao da uskoro prelazi na funkciju direktora Raiffeisen banke u Hrvatskoj, te da je za 14 godina u BiH stekao jako puno prijatelja i da u takvom okruženju neće više moći raditi nigdje.
“Kristalna prizma” za najbolje osiguravajuće društvo u BiH 10. put zaredom dodijeljena je Sarajevo-osiguranju.
Direktor tog društva Midhat Terzić zahvalio je svim klijentima i poslovnim partnerima, te saradnicima i svim zaposlenim u Sarajevo-osiguranju bez čijeg doprinosa, naglasio je, ne bi postigli ove rezultate.
Za najboljeg menadžera u sektoru osiguranja u BiH proglašena je Senada Olević iz Uniqa osiguranja kaja je istakla da to smatra priznanjem svim svojim kolegama i saradnicima koji su vrijedno i uspješno radili.
U konkurenciji mikrokreditnih organizacija “Kristalna prizma” dodijeljena je mikrokreditnom društvu Mikrofin a primio ju je Braco Erceg zahvalivši svim kolegama u Mikrofinu, jer je mišljenja da je njihov rad dobio to priznanje.
Najboljim menadžerom u sektoru mikrokreditnih organizacija proglašen je Senad Sinanović iz mikrokreditne fondacije Partner, a nagradu je u njegovo ime preuzela direktorica sektora kreditnih plasmana te fondacije Selma Jahić.
Na ovogodišnjoj ceremoniji dodijeljene su i plakete Berislavu Kutli i Milanu Šešelju za poseban doprinos i angažman u razvoju bankarskog, odnosno mikrokreditnog sektora.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close