PolitikaRegion

Dobila diplomu u BiH prije nego je škola osnovana!?

Hrvatska komora medicinskih sestara pronašla je dosad 50-ak upitnih svjedodžbi medicinskih sestara čiju vjerodostojnost provjeravaju pod sumnjom da su kupljene ili stečene na drugi način bez stvarnog obrazovanja, pišu 24 sata.

U Komori su neslužbeno potvrdili da imaju i osnovanu sumnju da i Sanda Alić, jedna od liderica velikog prosvjeda medicinskih sestara i tehničkog osoblja u bolnicama, nije završila prekvalifikaciju za medicinsku sestru u Srednjoj školi Travnik u Bosni i Hercegovini za koju ima svjedodžbu. A i svjedodžbe većine drugih sestara koje su pod sumnjom dolaze iz raznih škola u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Redom su izdavane tijekom 90-ih.

Primjerice, jedna od medicinskih sestara upisala je prekvalifikaciju u školi u BiH godinu dana prije nego što je škola koja je navodno izdala svjedodžbu i osnovana. U drugom slučaju, majka i sin su istodobno, u istoj školi, po brzinskom postupku ishodili svjedodžbe.

Na temelju ove provjere Komora je dosad za dva slučaja utvrdila postojanje osnovane sumnje u vjerodostojnost svjedodžbi te su oni proslijeđeni Ministarstvu znanosti i obrazovanja na provjeru zakonske utemeljenosti rješenja o nostrifikaciji svjedodžbi, a jedan od ta dva slučaja i onaj Sande Alić, potvrdili su u Komori za list.

“Sve te optužbe su neosnovane i neutemeljene te su dio javnog linča protiv mene. Sve te osobe ću tužiti. Podmeće mi se, ja nisam nikakav kriminalac, a oni koji me žele tako prikazati imaju putra na glavi. Zar mislite da bih ušla u cijelu ovu priču s prosvjedima da imam bilo kakvu mrlju na karijeri?”, rekla je Sanda Alić za 24 sata.

Iz odgovora Ministarstva proizlazi da su oni samo provjeravali je li rješenje o nostrifikaciji koje su izdali vjerodostojno. Kako su objasnili, službenik je pregledao dokumente i utvrdio da postoje svjedodžbe iz Srednje škole Travnik te ostali potrebni dokumenti.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close