logo
bios

Đurđica Barlović – njezin glas je bio jedan od najljepših na ovim prostorima

Objavljeno prije 12 mjeseci . u čet, maj 30th, 2019

NEPREŽALJENA pjevačica Novih fosila Đurđica Barlović (Split, 23. travnja 1950. – Zadar, 26. kolovoza 1992.) .

Omiljena pjevačica život je izgubila 26. kolovoza 1992. godine u Zadru, od posljedica infarkta, u 42. godini života.

Đurđica je rođena u Splitu, otac joj je bio dimnjačar, a od ranog djetinjstva je pokazivala zanimanje za glazbu. Iako je upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica se najviše posvećivala glazbi.

Kad je završila školu, započela je profesionalnu glazbenu karijeru kao solistica popularnog VIS-a Batali u Splitu. Nakon nekog vremena preselila se u Zagreb i tad je sve počelo.

Postala je pjevačica Novih fosila, a javnost ju je upoznala na Splitskom festivalu 1977. godine s pjesmom Diridonda. 1978. godine izlazi album Da te ne volim i nakon toga Đurđica je s Novim fosilima postala jedna od najvećih zvijezda Jugoslavije. 

No nakon albuma Za djecu i odrasle 1982. godine, Đurđica je napustila bend jer se željela posvetiti obiteljskom životu, suprugu Braci i dvojici sinova. Godinu dana kasnije mijenja je Sanja Doležal, a Đurđica ubrzo objavljuje svoj prvi solo album i započinje samostalnu karijeru.

“Bili smo sedam godina zajedno. Pokazalo se da nam je ta godina bila kritična, kao u braku”, rekla je nakon toga Đurđica u intervjuu za RTV Reviju.

1992. godine trebala je objaviti još jedan album, no taj projekt nije uspjela privesti kraju. Za njezin glas mnogi i danas tvrde da je bio jedan od najljepših na ovim prostorima.

Index.hr

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh