-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Đokovićev advokatski tim poslao hitan apel čitavoj regiji: Budite oprezni, ne nasjedajte na prevaru

Posljednjih godina u svijetu su postale vrlo popularni pokušaji internetskih prevara uz pomoć korištenja imena slavnih osoba, a s tim u vezi advokatski tim Novaka Đokovića poslao je apel čitavoj Srbiji i regiji da ne nasjedaju na lažne pozive.

Kako pišu srbijanski mediji, u ovom konkretnom slučaju riječ je o reklami koja povezuje najboljeg tenisera svijeta s navodnom Gazprom platformom, a kojom se pozivaju građani da u nju ulažu novac.

Prevara se odvija preko društvenih mreža, a koliko je sve ozbiljno uzelo maha, najbolji je pokazatelj da se povodom toga oglasio advokatski tim Đokovića.

“Ovim putem želimo upoznati najširu javnost Srbije i regije, da su u posljednje vrijeme ponovo uočeni učestali pokušaji cyber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorištavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta. Više međunarodnih cyber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu cyber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića s navodnom Gazprom platformom kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne platforme.

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regije da budu veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plijen organizirane cyber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već poduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnijete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal”, stoji u saopćenju Đokovićevog advokata.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close