-TopSLIDEOstali sportoviSport

Đoković ide po novi rekord

“NEMAM nikakav plan. Apsolutno nikakav. Ništa. Ne znam hoću li igrati bilo što, bilo gdje do kraja sezone”, rekao je Novak Đoković nakon poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena.

U ovih desetak dana nakon finala Đoković je ipak donio odluku da nastavi sezonu. Očekivalo se da 34-godišnji Srbin sigurno neće opet putovati u Sjedinjene Američke Države i igrati na Mastersu u Indian Wellsu, ali najbolji tenisač svijeta iznenadio je odlukom. Organizatori turnira potvrdili su njegov nastup na turniru koji počinje 4. listopada. Đoković će u Indian Wellsu loviti veliki rekord i pokušati postati prvi tenisač u povijesti koji je na tom Mastersu osvojio šest titula. 

Ovo je bitna vijest i za borbu za svjetski broj 1 na kraju godine. Đokoviću je, ako njegov prvi pratitelj Danil Medvedev ne odigra Beč ili St. Petersburg, dovoljno 500 bodova do kraja godine kako bi osigurao broj 1. 

Đokoviću, koji je s 338 tjedana na vrhu rekorder u teniskoj povijesti, završetak ove godine na broju 1 bitan je jer bi time postao jedini tenisač koji je sedam puta godinu završavao na prvom mjestu. Zasad taj rekord dijeli s legendarnim Amerikancem Peteom Samprasom.

index

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close