Dijaspora se uključuje u razvoj bh. ekonomije

Tokom ovog ljeta članovi Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSDBiH) učestvovat će u dvije poslovne konferencije koje će se održati 26. jula u Mostaru i 11. i 12. avgusta u Prijedoru. Svjetski savez dijaspore BiH je suorganizator ovih biznis-foruma, na kojima će se predstaviti mogućnosti ulaganja u BiH.

Na konferenciju su pozvani svi poslovni ljudi koji žive i rade u iseljeništvu, a imaju volju da ulažu u domovinu, kao i svi Bosanci i Hercegovci koji rade u svjetskim kompanijama, a imaju mogućnost i želju da firme u kojima rade, povežu sa partnerima iz BiH.

Sekretar SSDBiH Anes Cerić kaže da su ove konferencije nastavak višegodišnjih aktivnosti ove organizacije, čiji je cilj uključivanje bh. dijaspore u privredne tokove naše zemlje kroz uspostavljanje poslovne saradnje.

– Primarni cilj ovih konferencija je promovirati bh. tržište i stimulirati, prije svega dijasporu, a uz pomoć nje i strane investitore, da ulažu u BiH. S druge strane, želimo povećati svijest o dijaspori kao razvojnom potencijalu – kazao nam je Cerić.

Dodao je da se nada da će ove konferencije još jednom ukazati na činjenicu da dijaspora može imati mnogo značajniju ulogu za bh. ekonomiju. Učešće na oba događaja je besplatno, a registracija je moguća putem internetske stranice Saveza.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close