BiHPolitika

Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana

POTRESNO PISMO SUGRAĐANINA
Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana: Spava u starom autu ispred zgrade

Niko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno, stoji u potresnoj poruci

Facebook grupa “Probudi se Neume” objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji susjed spava u starom autu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana. Institucije ne reagiraju, piše portal Hercegovina.info.

Potresno pismo prenosimo u cijelosti bez korekcija

– Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima devet godina jako mlado zar ne da na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se dešava bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta, ali ništa ne oduzimaju se djeca. Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno. Otac koji svoje dijete veže lancom, udara šakama modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reagira bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade dao im je pletene vreće i dok on doma leži dangubi, naravno njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje, zar ne. Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je – naki je, ali kad taj isti klinac, što ga neki zovu svakakvim imenima, sjedne s tobom pričati kako živi, stvarno je neugodno. Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma, što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje, on meni odgovara pognutom glavom – mama i tata su me izbacili, ne idem već dva dana u školu, torba mi je doma. Nisam jeo ništa od jučer. Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede, uveo ga u stan da se ugrije, ljudi nije ovo samo priča, nego govorim istinu, zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo, idemo mi nešto poduzeti kad nitko neće…”, stoji u potresnoj poruci.

(Hercegovina.info)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close