Demokratska fronta: Savez Bakira i Zlatka je stvaran, dokazan i poguban po zemlju

Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić iznenađeni smo prizemnim i ostrašćenim tonom i jezikom saopštenja iz kabineta Bakira Izetbegovića, ali razumijemo da je to rezultat duboke panike koja je zavlada u njegovoj klijenteli.

Savezništvo između Bakir i Zlatka Lagumdžije je stvarno, dokazano i pogubno po ovu zemlju i narod, kao što pokazuju četiri godine koje su iza nas.

Bakir i Zlatko kontrolišu javna preduzeća i agenije: BH Telecom, Elektroprivreda, Direkcija za autoceste, Razvojna banka, Agencija za razvoj, te državne udjele u Fabrici duhana Sarajevo, Bosnalijeku i drugim, da navedemo samo neke od njih. Nijedna odluka, nijedna važna odluka ne može biti donesena, prije nego se njih dvojica konsultuju i o tome se također zna sve. Stoga treba ponoviti još jednom da Bakirova i Zlatkova Bosna i Hercegovina počinje na ulazu u BH Telecom, a završava na ulazu u Elektroprivredu.

O vanjskoj politici Bakira Izetbegovića najviše govori činjenica da u protekle četiri godine nije mogao da otvori nijedna vrata zapadnije od Zagreba i da bi se da nije bilo Željka Komšića zemlja do sada nalazila u međunarodnoj izolaciji. O njegovoj regionalnoj politici najriječitije govori druga činjenica: da je bez ikakvih uslova u BiH pozvao i prostro crveni tepih pred čovjeka koji je 20. jula 1995. godine sa govornice srbijanske skupštine tražio da se u Srebrenici ubije “sto muslimana za jednog ubijenog Srbina”. Koji je potom svega nekoliko sedmica kasnije toga nastavio po starom, vodeći politiku negiranja i podrivanja državnosti BiH.

Stoga još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da izađu na izbore u oktobru i na glasačkim listićem i olovkom kažu šta misle o prethodne četiri Bakirove i Zlatkove godine.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close