Delegacija Rukometnog saveza BiH kod premijera Nikšića

Uputivši još jednom iskrene čestitke na historijskom uspjehu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, federalni premijer Nermin Nikšić je prilikom prijema delegacije Rukometnog saveza BiH u sjedištu Vlade u Sarajevu izrazio nadu da će i na ovom velikom takmičenju kao debitant dostojno predstaviti našu zemlju.

 

U delegaciji RSBiH bili su selektor reprezentacije Dragan Marković, direktor Mirza Muzurović i generalni sekretar Smajo Karačić.

-Rezultat koji ste postigli je fantastičan, uzme li se obzir i činjenica da ste nakon baraža bili bolji od selekcije Islanda koja važi za jednu od najboljih rukometnih selekcija svijeta – rekao je federalni premijer.

Selektor Marković informirao je federalnog premijera o toku priprema za najveću rukometnu smotru na svijetu, naglasivši da će se njegovi izabranici nakon Sarajeva od 22. do 30. decembra okupiti u Mostaru, a potom nakon kraćeg boravka u glavnom gradu BiH 4. januara otputovati u Katar, gdje će kroz odigravanje jednog turnira brusiti formu za Šampionat.

-Sigurno ste upoznati da imamo velikih problema sa povredama nekoliko veoma važnih igrača, ali se nadam da ćemo, i pored toga, uspjeti sastaviti respektibilan tima koji će se moći nositi sa najjačim reprezentacijama na svijetu – rekao je selektor Marković.

-Bez materijalne i druge pomoći Vlade FBiH ne bi bilo ni ovog uspjeha, naglasili su direktor Muzurović i generalni sekretar Karačić, izrazivši još jednom veliku zahvalnost na podršci koju su imali tokom stvaranja ove mlade reprezentacije i njenog daljeg pohoda ka svjetskom vrhu.

-Igrači su to prepoznali i vratili na terenu, a kruna je ovaj plasman na Svjetsko prvenstvo – naglasio je selektor Marković, obećavši da će on i njegovi puleni dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje 15. januara. Naša selekcija premijerni nastup ima dan kasnije protiv Irana.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close