Izvještaj MUP-a ZDK za 15.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 15.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.12.2014. godine, u ulici Velikog sudije Građeše, službenici uniformisane policije su izvršili pregled putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka A20-M-111, kojim je upravljao B.K. Tom prilikom, pronađen je jedan pištolj, kalibra 7,65 mm, okvir za pištolj i 6 komada municije, za koje oružje i municiju navedeno lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Dana 15.12.2014. godine, u ulici Crkvice, poliicijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK i službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.E. i O.E., oba iz Zenice. Tom prilikom, kod Š.E. je pronađen jedan staniolski paketić sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je lice O.E. odbacilo staniolski paketić sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 15.12.2014. godine, u 19,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obavještena da dva nepoznata lica vrše krađu dizel goriva iz jednog teretnog motornog vozila u mjestu Kosova. Službenici uniformisane policije su u navedenom mjestu, u izvršenju krađe dizel goriva iz teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, vlasništvo firme „Viale“ Jelah, zatekli lica H.E. i H.E., oba iz Zenice. Ista su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, a od strane policijskih istražitelja je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 14/15.12.2014. godine, u mjestu Rosulje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sušnicu i pomoćni objekat, vlasništvo N.S. Iz sušnice je otuđena određena količina mesnih prerađevina, dok je iz pomoćnog objekta otuđena motorna pila i određena količina alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 15.12.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Bukva, od strane L.M. izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, dok je od strane L.Z. izvršeno krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Službenici uniformisane policije su navedena lica lišili slobode, te ista zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close