Delalić: Dokazali smo još jednom da smo najbolji na svijetu

Osvojili smo devetu titulu evropskog prvaka zaredom i još jednom pokazali da smo najbolji na svijetu.

Nije slučajno što su sve tri titule, evropska, svjetska i paraolimpijska u Bosni i Hercegovini, izjavio je Feni kapiten reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić nakon pobjede nad Njemačkom od 3:0 u finalu Evropskog prvenstva u Warendorfu.

Podsjetio je da je BiH sve ekipe pobijedila rezultatom 3:0 čime je i u Njemačkoj pokazala svoju snagu. Zahvalio je i navijačima BiH koji žive u Njemačkoj i Holandiji i koji su došli da ih podrže “pa je u finalnoj utakmici izgledalo da smo mi domaćini, a ne reprezentacija Njemačke”.

Finalna utakmica bila je nešto teža za reprezentativce BiH od prethodnih na prvenstvu.

– Svako finale je teško, bez obzira na to koji je protivnik. Treći set koji je završen rezultatom 25:23 možda je bio i najteži, ali mislim da smo i mi tu malo popustili, pala nam je koncentracija i mislili smo da će neko doći za nas da završi utakmicu pa su se oni malo približili. No, uspjeli smo da pobijedimo i da ne prepustimo set nijednoj reprezentaciji – kazao je Delalić.

Sljedeći cilj za reprezenatciju BiH su paraolimpijske igre u Rio de Janeiru.

– Tamo idemo također da odbranimo titulu. Sigurno da će biti izuzetno teško jer svi vole da igraju s prvacima, da ih skinu s trona. To im, zasad, teško polazi za rukom – dodao je kapiten bh. reprezentacije.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci trebalo bi da doputuje u Sarajevo sutra u večernjim satima.
(FENA)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close