Ostali sportoviSport

Davis Cup: Neuvjerljiva partija Džumhura, ali dovoljno za 2-0

U zeničkoj Areni teniski “Zmajevi” love Prvu grupu Euroafričke zone 

Džumhur – Hurkacz

2. set Džumhur – Hurkacz 7-5

Otvaranje drugog dijela ponovo je pripalo Damiru, koji odmah pravi break, ali ga ne uspijeva potvrditi. Hurkacz se vraća i izjednačava na 2-2.

Najnepouzdaniji Damirov udarac svakako je njegov početni udarac, sa kojim i danas ima mnogo problema. Bilo da je prvi ili drugi Damirov servis, Hurkacz jednako napada i odmah stiče prednost u poenu.

Bh. teniser protivniku je pri rezultatu 3-3 još jednom prepustio svoj početni udarac, drugi put u drugom setu, a četvrti ukupno. Međutim, koliko god bio mentalno labav, Džumhur je nebrojeno puta dokazao da u odsudnim momentima na psihičkom planu zna biti i veoma jak.

U osmom gameu, pri servisu Hurkacza, Damir se, u svom stilu, nakon jednog poena raspravljao sa sutkinjom u stolici. No, ipak je uspio uzvratiti breakom i povesti sa 5-4.

Sarajlija pet godina mlađeg protivnika ponovo lomi pred kraj seta. Naime, pri rezultatu 6-5, naš teniser na servis Hurkacza dolazi do tri vezane set lopte, te odmah koristi prvu za 7-5.

————————————————————————–

1. set Džumhur – Hurkacz 7-6 (1)

Dosta tijesan prvi set između Damira Džumhura i Herberta Hurkacza nakon velike borbe pripao je 297 pozicija boljem teniseru.

Bolje otvaranje meča nismo mogli ni zamisliti. Džumhur je poveo sa 3-0, uz čak dva breaka prednosti. No, tek tada je proigrao Hurkacz, koji je nanizao četiri vezana gamea i stekao prednost 4-3.

Do kraja seta nije bilo breakova, pa su igrači ušli u odlučujuću 13. igru. Damir je u tie-breaku naprosto bio neumoljiv, prepustivši protivniku svega jedan poen.

Inače, u prvom setu vidjeli smo četiri breaka, te čak devet dvostrukih servis grešaka (Džumhur 4, Hurkacz 5). Damir je ukupno osvojio 43, a Hurkacz 36 poena.

—————————————————————————-

U pauzi dok čekamo da Džumhur izađe na teren, vrijedi naglasiti da je sutra na rasporedu dubl meč (14 sati), u kojem će se, najvjerovatnije, sastati Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Marcina Matkowskog i Lukasza Kubota.

Za nedjelju od 13 sati u singlu igrati Damir Džumhur i Kamil Majchrzak, te ukoliko bude potrebe Mirza Bašić i Hubert Hurkacz.

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close