Dani francuske kulture- evropski kulturni ugođaj u Visokom

U okviru projektnih aktivnosti i poboljšanja kulturnog života općine Visoko, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ ima čast i zadovoljstvo najaviti prve Dane francuske kulture u Visokom.
Visočka publika će tako od 7. do 10. maja imati priliku uživati u sljedećim sadržajima:

– 7. maj – otvaranje fotografske izložbe Sartr- lik i djelo u Galeriji Likum'76 sa početko u 20h i 30 minuta
– 8.maj- dokumetarni filmovi o Albertu Camusu i književnici Simone de Beauvoir, u okviru časova francuskog jezika u Gimnaziji Visoko
– 9. maj- ljetno kino, igrani francuski film. (Prikazivanje filma je javno i bit će upriličeno na prostoru platoa iza Gradskog kina Visoko
– 10. maj- prva repriza predstave Kolo nesreće, frankofonog autora Tillya

Među zvanicama na otvaranju jedinstvene foto izložbe naći će se predsjednik Francuskog kulturnog centra André Malraux gospodin  Francis Bueb, koji je nosilac 6. aprilske nagrade počasnog građanina Grada Sarajeva i BiH, zatim predstavnici kulturnog atašea francuske anbasade, a moguć je i dolazak ambasadora Francuske u BiH g. Rolanda Gillesa, predstavinika ambasade Švicarske u BiH, kao i predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava u BiH, koji su finansijski podržali realizaciju ovog projekta zajedno sa Centrom André Malraux.

Ovo će biti događaj kojim će Confero započeti ono što je i najavljeno u januaru mjesecu, a to je organizacija dana inostranih kultura u našem Visokom, a sve u cilju poboljšanja opće naobrazbe mladih naraštaja, kao i boljeg kulturnog položaja općine Visoko.

Ulaznice za predstavu Kolo nesreće, koja je na minulom 11. FSDS u Konjicu ponijela dvije glumačke nagrade, te pohvaljena od strane žirija kao jedinstven pozorišno-televizijski spektakl, moći će se kupiti od utorka u prostoru Gradskog kina Visoko po cijeni od 2 KM, u terminu od 12h do 14h, kao i na dan predstave u 20h.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close