Danas u Zenici počinje 6. memorijalni košarkaški turnir: Sjećanje na Amnu Fazlić ne blijedi

U organizaciji KŽK Čelik u zeničkoj Areni ovog vikenda će se održati 6. memorijalni košarkaški turnir “Amna Fazlić”. Na turniru će osim domaćina nastupiti još podgorička Budućnost, zagrebački Medveščak, beogradski Partizan, Budućnost iz Banovića i Željezničar iz Sarajeva. Iako je bilo najavljeno da će učestvovati mađarski KSC Atomeromu Szeksard oni su otkazali učešće u posljednji čas.

Zenički klub koji je u protekle dvije godine osvajao duple krune, po dva prvenstva i Kupa BiH, sprema se za početak nove sezone u kojoj žele ponoviti uspjeh na domaćoj sceni, ali i otići korak dalje u Regionalnoj ligi. Prema riječima šefa struke Slobodana Bobe Kecmana, rezultat na turniru nije imperativ, a ekipa se sprema za početak nove sezone u Regionalnoj ligi koju otvaraju mečom sa Trešnjevkom u Zenici.

U prvom meču u 15.30 sati sastaju se Partizan i Željezničar, u 17.30 igraju podgorička Budućnost i Banovići, a u 19.30 Čelik i zagrebački Medveščak. U nedjelju u 14 sati igraju Partizan i Medveščak i u 16 sati Čelik i Budućnost.

– U ovom periodu kada su pripreme u jeku, noge teške, nije to još uvijek na nekom nivou kakvom bi trebalo da bude i kako očekujemo. Nedavno smo na turniru u Mađarskoj pokazali se u dobrom svjetlu. Imamo još posla kako bi se uigrali. Sada na turniru “Amna Fazlić” nemamo rezultatski imperativ. Naravno, u svakoj utakmici se ide na pobjedu, ali ovo je specifičan period kad se uigravamo. Daćemo sve od sebe da odigramo turnir što bolje i nadam se da će gledaoci koji dođu budu zadovoljni našom igrom, kazao je Kecman.

Centar Almina Ćehajić, U-20 reprezentativka Bosne i Hercegovine, je povrijedila koljeno u Mađarskoj. Još uvijek se ne zna o težini povrede, ali je sigurno da neće nastupiti na turniru u Zenici. Ekipu je napustila Josipa Zovko, a u međuvremenu pojačala bh. reprezentativka Tamara Kapor.

Sead Fazlić, otac rahmetli Amne, zahvalio je dobrim ljudima na organizaciji i održavanju sjećanja na njegovu kćerku.

Uvijek je bila nasmijana

Amna Fazlić (4. juni 1992. – 29. mart 2010.), juniorska reprezentativka BiH i jedna od najtalentovanijih košarkašica u našoj zemlji, po ponašanju na terenu, ali i van njega, u privatnom životu, mogla je biti uzor svim sportašima. Uvijek vesela, nasmijana, iskrena, vrijedna, radina mlada djevojka koja je bila spremna pomoći svima, posebno onim mlađim djevojčicama koje su se tek počinjale družiti s košarkaškom loptom. Upravo po tom osmjehu i dobroti pamtiće je svi koji su je poznavali… Preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica od zadobijenih povreda u nesreći kada je udario voz na dionici pruge koja prolazi kroz Kamberovića polje u Zenici dok se vraćala kući sa treninga.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close