U Sarajevu razgovarali Izetbegović i Radončić

Na drugi dan Bajrama

Kako doznaje Slobodna Bosna, jučer su se u Bosanskoj sobi restorana “Kod Kibeta” susreli lideri dvije vodeće bošnjačke partije, Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić.

 Lideri dvije vodeće bošnjačke partije sastali su se na drugi dan Bajrama želeći tako na simboličan način potaknuti unutarbošnjački dijalog Izetbegović i Radončić razgovarali su u četiri oka u restoranu “Kod Kibeta”, a glavna tema razgovora vezana je za uspostavu šireg dogovora unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa kao i preslagivanje parlamenetarne većine koja je u krizi nakon izlaska DF-a iz vlasti na razini Federecije BiH.

Kako nezvanično doznajemo, lider SBB-a Fahrudin Radončić, saopćio je Izetbegoviću da je svjestan težine političke krize i da je spreman maksimalno doprinijeti stabilizaciji političkih prilika u državi i podržati aktuelnu vlast, bez obzira hoće li SBB biti dio vladajuće koalicije.

Lideri su dogovorili nastavak razgovora naredne sedmice, nakon što se Izetbegović vrati sa službenog puta i obavi konsultacije s rukovodstvom SDA.

(Slobodna Bosna)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close