Danas počinju isplate budžetskim korisnicima u Federaciji BiH

Nakon što je Ustavni sud Federacije BiH vratio Antu Krajinu na mjesto ministra finansija Federacije BiH, a ovaj odmah potom potpisao pismo namjere prema MMF-u, već danas počet će isplate iz budžeta koje su bile “na čekanju”.

“Ujutro prvo idu nalozi za isplate ratnih invalidnina, potom neratnih invalida, plaće, te ostali prioriteti, izjavio je ministar finansija Krajina koji će za sada, tu dužnost obavljati do konačnog izjašnjavanja Ustavnog suda Federacije BiH.

I premijer Federacije BiH Nermin Nikšić potvrdio je informaciju da od danas kreću isplate iz budžeta, te pozdravio odluku Ustavnog suda koji je, kako je rekao, to omogućio.

Nikšić je rekao da, na za danas sazvanoj hitnoj sjednici Vlade Federacije, neće biti govora o problemu ministra finansija, već će se razgovarati o daljem radu Vlade Federacije. Smjena ministra Krajine, rekao je Nikšić, bila bi tema u slučaju da Ustavni Sud nije jučer intervenirao. U tom slučaju Vlada je bila spremna da sama deblokira pat poziciju i omogući potreban potpis na pismu namjere prema MMF-u.

www.magazinplus.eu – Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close