Dan “D” za nogometnu reprezentaciju: Slovačka – BiH

Nakon razočaravajuće partije koju su pružili na Bilinom Polju, najbolji nogometaši BiH danas će u Žilini imati priliku da Slovacima “vrate dug” i ostvare pobjedu koja bi ih dovela na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Sve osim pobjede dovelo bi nas do baraža, jer je malo vjerovatno očekivati da bi reprezentacija Grčke, koja je sada bodovno poravnana sa našom selekcijom, mogla “kiksati” i omogućiti nam da se i u slučaju nepovoljnog rezultata danas u Slovačkoj provučemo direktno na Svjetsko prvenstvo.

Naši nogometaši obavili su jučer trening na stadionu ”Pod Dubnom” u Žilini, na kojem će danas protiv Slovačke igrati kvalifikacijski susret. Izabranici selektora Safeta Sušića ”testirali” su travnjak stadiona, te uigravali taktiku za meč protiv Slovaka.

Zdravstveni bilten reprezentacije BiH je na zadovoljavajućem nivou, a jedino se Avdija Vršajević žalio na povredu zbog koje možda neće biti u konkurenciji za susret koji počinje u 20.15 sati.

Selektor našeg najboljeg tima Safet Sušić nada se uspjehu u Žilini, na stadionu na kome u posljednje vrijeme domaća selekcija ne pruža baš najbolje igre.

“Bili smo bez poraza od maja prošle godine. Više od godinu dana. Igrali smo izuzetno dobro i mislim da moji igrači nisu zaboravili da igraju nogomet. Znam da neće biti lako jer je Slovačka dobra ekipa. Međutim ja sam ubijeđen da će moji momci da igraju bolje”, rekao je uoči odlaska u Slovačku selektor Safet Sušić.

Sa druge strane selektor Slovaka Jan Kozak ističe da njegovom timu neće biti lako na današnjoj utakmici i pored činjenice da su ostvarili pobjedu u Zenici.

“Ne znam hoće li utakmica u Žilini biti slična onoj u Zenici. Moj tim je igrao dobro i odnio vrijednu pobjedu, ali Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu s mnogo dobrih individualaca i sigurno će nam biti teško”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Žilini selektor Slovačke Jan Kozak.

Da bi se direktno plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, naši reprezentativci trebaju savladati danas Slovačku, te potom 11. oktobra Lihtenštajn kod kuće i 15. oktobrta Litvaniju u gostima.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close