Damir Hadžić: Imovina ostaje u državi i služit će isključivo građanima Bosne i Hercegovine!

Za Agenciju Fena ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Damir Hadžić pojasnio je detalje dogovora SDP-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata o rješavanju državne i vojne imovine

Prijedlogom zakona o državnoj imovini ne tretiraju se šume, rijeke, jezera, rudna bogatstva, zračni prostor, i tako dalje. To su javna dobra koja ne mogu biti predmet raspodjele i koja služe i služit će isključivo svim građanima Bosne i Hercegovine – izjavio je za Agenciju Fena ministar prometa  i komunikacija u Vijeću ministara BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Damir Hadžić pojašnjavajući detalje dogovora SDP-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata o rješavanju državne i vojne imovine.

Odluka o raspodjeli imovine, dodao je, u isključivoj je nadležnosti institucija Bosne i Hercegovine.

– Usvajanjem usaglašenog zakona 63 lokacije perspektivne vojne imovine automatski će biti uknjižene kao vlasništvo Bosne i Hercegovine, čime će biti uklonjena velika prepreka i napravljen veliki korak naprijed prema članstvu BiH u NATO, izjavio je Hadžić za Fenu.

Zakon je, pojasnio je ministar prometa i komunikacija, u cijelosti usklađen sa odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i mišljenjem Venecijanske komisije Vijeća Evrope.

– Donošenjem ovog Zakona stvaraju se pretpostavke za bolju budućnost BiH, svih njenih građana. Oni koji žive u prošlosti će vjerovatno nastojati zaustaviti ovaj progres, jer smo svjedoci da su godinama glavna kočnica napretka i pozitivnih promjena u BiH, izjavio je na kraju potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić.

(Fena/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close