ZEPS: Firma IGM Visoko dobila priznanje za proizvod Ekopor

Kompanija IGM Visoko je na zeničkom sajmu ZEPS dobila priznanje za proizvod toplotna izolaciona fasada Ekopor 100 mm.

“Koristimo podatak da sa našim proizvodima možete do 51 posto energenata uštedjeti godišnje. To nije marketinški trik, nego se radi o tome da smo imali zajednički projekat sa švicarskim Karitasom i Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle gdje je uzeto 10 oglednih objekata koji nisu imali tehničku fasadu. Mjerena im je potrošnja energenata prije i nakon fasade. U prosjeku su dobijeni rezultati da je to 51 posto manje potrošnje nakon fasade”, kaže za eKapija.ba Adnan Imamović, referent za marketing i IT u firmi IGM .

Projekat je rađen u periodu od 2008. do 2010. godine, a mjerena je potrošnja energenata u svim objektima u sezoni grijanja prije sanacije objekata, a zatim u sezoni grijanja poslije sanacije objekata.

IGM je vodeći proizvođač ciglarskih i stiroporskih proizvoda u BiH,  a proizvođači su i aluminijske i pvc stolarije. Također imaju i segment trgovine, kao i segment građevisnke operative, koji radi stanove i poslovne prostore.

Na sajmu ZEPS su, tradicionalno, prisutni već dugi niz godina. U prvom planu im je prezentacija tri grupe proizvoda cigla, ekopor i pvc stolarija sa troslojnim staklom.

Jedna od novosti u njihovom poslovanju je da su nedavno u Visokom otvorili tržni centar za izgradnju, opremanje, uređenje i održavanje doma. Ovaj moderno opremljeni centar se prostire na 5000 m2.

A.Š.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close