Ostali sportoviSport

Damir Beljo nokautom savladao Rumuna Macoveija

Damir Beljo, jedan od najboljih bh. boksera, nokautom u drugoj rundi je pobijedio Rumuna Mihaija Macoveija.

“Nokautirao sam ga klasičnim u 2. rundi..Bogu hvala! Od ovog ne treba praviti neki bauk jer sam pobijedio čovjeka koji je realno kanta za nabijanje, ali eto svaki meč shvaćam ozbiljno jer ne želim biti bahat pa da mi Bog da da me kanta nabij..

Treba čovjek biti realan i ne treba neke pobjede dizati u visine. Bila bi senzacija da sam ovo izgubio , ali eto opet Bogu hvala..S obzirom da se radi o povratničkom meču, Bogu hvala dobro je prošlo. Već u 1. rundi Rumunj mi je naletio na desnu i bio je na podu te je ustao uz zvuk sirene. Početak druge runde bio je i kraj za njega.

Udarac u jetru ga je ostavio dugo na podu poslije odbrojavanja. Karte za event koštale su 80 eura i sve je bilo puno..Naravno, mjesta je bilo samo za par stotina ljudi. Čestitam svojim kolegama koji su nastupili za UFD GYM: Robertu Soldicu,Maukoviću i Geardu Ajetovicu, naravno i ostalim stranim borcima na odličnim pobjedama..

Hvala mojim sponzorima i svima vama koji me bodrite i najviše hvala BOGU! Bog vas blagoslovio!, kazao je Beljo za portal Hercegovina.info.

Prije meča na svom Facebook profilu je napisao:

“Dat ću sve od sebe kao i do sad i nadam se da će mi Bog podariti snagu i da pokažem ono što znam… Bogu hvala, a i svima vama na podršci koju mi upućujete, dajte tu podršku jedni drugima i prihvatite jedni druge to mislim na sav narod iz Bosne i Hercegovine! Bog vas blagoslovio!”

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close