“Damar omladine”: Poziv za volontiranje

Ukoliko ne znate gdje ljetovati a uz to nikad niste bili u Doboju ili Bijeljini, evo prilike da upoznate jedan od ova dva grada.

Ovim putem Vas pozivamo, kao jedna od organizacija u BiH koja ima otvoren Loklani volonterski servis, da se odazovete pozivu za volontiranje u ova dva grada i svojim volonterskim angažanom doprinesete razvoju bosanskohercegovačkog društva.

INFO O VOLONTIRANJU:

ORGANIZATORI: Volonterski servis Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Omladinskim komunikativnim centrom Banja Luka objavljuje poziv za volontere na volonterskim radnim kapovima u Doboju i Bijeljini za prve dvije smjene.

O KAMPOVIMA: Volonterski radni kampovi fokusirani su na sanaciju opština ugroženih poplavama, a potrebu za volonterima su izrazili Doboj i Bijeljina. Oporavak od negativnih posljedica trajaće duži vremenski period, a juli i avgust su mjeseci u kojima se najviše može pomoći ugroženom stanovništvu da, koliko god je moguće, život vrate u normalu i spremno dočekaju jesen.

OPIS POSLA: Potrebna je pomoć pri uklanjanju smeća, čišćenju i sređivanju prostorija obrazovnih institucija (vrtići, osnovne i srednje škole) i privatnih kuća starijeg seoskog stanovištva uništenih i oštećenih u poplavama, kao i ostalih fizičkih aktivnosti za kojima se na terenu ukaže potreba.

PROFIL VOLONTERA:
Zbog prirode posla, potrebno je da volonteri budu punoljetni (18-30 godina) te da posjeduju fizičku spremnost.
Ukoliko neko od volontera posjeduje neke posebne kvalifikacije i vještine koje bi bile od koristi na kampu, molimo da u prijavi popuni sekciju „Posebne vještine i kvalifikacije“.

VRIJEME ANGAŽOVANJA:
Prva volonterska smjena počinje 28. jula i traje do 03. avgusta.
Druga smjena počinje od 04. avgusta i traje do 10. avgusta.

ZA SVE VOLONTERE BIĆE OBEZBIJEĐENO:
1.Materijal za rad, ali, ukoliko neko posjeduje određen materijal i alat za koji smatra da bi bio više nego koristan za rad na terenu, može da ponese
2.Smještaj u Đačkom domu u Bijeljini i kasarni Miljkovac u Doboju. Sve navedene lokacije logistički su opremljene za život velikog broja volontera tokom izvođenja sedmodnevnih smjena
3.tri obroka dnevno
4.Kreativne radionice, zabavne aktivnosti po završetku radnog dana J

TROŠKOVI PREVOZA: Troškove prevoza volontera snosi organizator.

ZAŠTO DA VOLONTIRATE: Poplave su napravile ogromnu štetu, i sedam dana nije dovoljno da se pogođena područja vrate u prvobitno stanje, ali naš je cilj da još jednom ugroženima na terenu pokažemo da nisu zaboravljeni. S obzirom da je nastupilo vrijeme raspusta i odmora, svako ko može da izdvoji sedam dana da pomogne tamo gdje smatra da je potrebno, da upozna mnoštvo ljudi koji dijele slično mišljenje je dobrodošao.
Kao zahvalnicu za sve što će učiniti na terenu, volonterima će biti obezbijeđena i volonterska knjižica u kojoj će biti evidentirano volontiranje.
Takođe, nakon završenih svakodnevnih radnih aktivnosti u kampovima će biti organizovan i društveni život u čijem kreiranju će učestvovati sami volonteri, ali i organizatori koji takođe spremaju iznenađenja za vrijedne volontere.

ROK I NAČIN PRIJAVLJIVANJA: Popunjen prijavni formular , preuzeti sa http://volonterskiservisrs.net/, za prve dvije smjene volonteri mogu poslati na [email protected] najkasnije do 24. jula 2014. do 12 časova (u prijavi naznačiti smjenu i lokaciju).

DODATNE INFORMACIJE: zbog, već sada, velikog broja zainteresovanih volontera, molimo sve da ne čekaju krajnji rok već da se prijave čim prije, a odabrani volonteri dobiće elektronskom poštom obavijest kojom se potvrđuje njihovo volontiranje na odabranom kampu i smjeni kao i INFO paket koji će sadržati sve podatke o samom kampu.
U skladu sa informacijama sa terena, organizatori zadržavaju pravo raspisivanja novog poziva za volontere i organizovanja kampova na novim lokacijama.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close