Damar omladine: Nova radionica “Jesi li poduzetnički materijal?”

Udruženje „Damar omladine“ nakon jučerašnje održane radionice na temu „Vještine prezentiranja“ organizuje novu radionicu na temu „Jesi li poduzetnički materijal?“ u ponedjeljak, 16.06.2014. godine sa početkom u 12:00h.

Inicijativnost i poduzetnost kao jedna od osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje – odnosi se na sposobnost pojedinca da ideje pretvori u djelovanje, a uključuje stvaralaštvo, inovativnost i spremnost na preuzimanje rizika te sposobnost planiranja i vođenja projekata radi ostvarivanja ciljeva. Temelj je za vođenje svakodnevnog, profesionalnog i društvenog života pojedinca. Također, čini osnovu za stjecanje specifičnih znanja i vještina potrebnih za pokretanje društvenih i tržišnih djelatnosti.

Ciljevi radinice:

Učesnici radionice će imati priliku da:

– bolje razumiju pojam poduzetništva u širem smislu;

– bolje razumiju ulogu i značaj razvoja poduzetničkih stavova, znanja i vještina za budući lični i profesionalni razvoj;

– upoznaju se sa osnovnim komponentama poduzetničke kompetencije:

1. Uvoditi i podržavati inovacije

2. Pokazivati inicijativu i preuzimati rizik

3. Preuzimati odgovornost za vlastite postupke

4. Djelovati proaktivno i pozitivno reagirati na promjene

5. Postavljati ciljeve i ostvarivati ih

6. Djelovati timski

7. Biti motiviran za uspjeh

– izvrše samoprocjenu vlastitih poduzetničkih znanja, stavova i vještina, usmjere razvoj

poduzetničkog načina razmišljanja i ponašanja te efikasnije koriste kreativni potencijal i postojeća znanja i vještine.

Radionica je namjenjena mladima, a prijaviti se možete putem maila [email protected] sa naznakom „Poduzetnički materijal“ gdje ćete osim imena i prezimena ostaviti i kontak telefon.

Radionice su besplatne i održavaju u okviru projekta Prijateljskog centra za zdrvlja mladih u sklopu programa All Inclusive Fondacije Mozaik, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije i  Austrijska razvojna agencija, a implementira Udruženje “Damar omladine”.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close