DAČIĆ NAPRAVIO SKANDAL: Navodno ne razumje hrvatki, jer priča srpski…

Premijer Srbije je prilikom obraćanja svog kolege iz Zagreba na hrvatskom jeziku stavio slušalice koje služe za prevođenje kad neko ne razumije jezik kojim se govornik obraća. Istu stvar uradio je i Milo Đukanović.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organizovala je regionalni forum na visokom nivou o ulaganju u Zapadni Balkan, a na njemu su, pored ostalih ministara iz regiona, učestvovali premijeri Srbije Ivica Dačić i Hrvatske Zoran Milanović.

Međutim, pravi hit ovog sastanka bio je momenat kada je predsjednik Vlade Srbije zatražio slušalice za prevod prilikom izlaganja njegovog kolege iz Zagreba na hrvatskom jeziku?!

Forum EBRD je organizovan u ponedjeljak 24. februara ove godine, a okupio je premijere, ministre i vodeće preduzetnike.

Učesnici sednice premijera bili su: Ivica Dačić predsjednik Vlade Srbije, Edi Rama, premijer Albanije, Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Zoran Milanović, premijer Hrvatske, Hašim Tači, premijer Kosova , Nikola Gruevski, premijer Makedonije i Milo Đukanović, premijer Crne Gore.

Sva dešavanja i donesene odluke tokom ovog Foruma ostaće u sjenci jednog nesvakidašnjeg gesta u kojem su akteri premijeri Srbije, Hrvatske, ali i Crne Gore.

Tokom obraćanja skupu premijera Hrvatske Zorana Milanovića na hrvatskom jeziku, osim srpskog premijera Dačića, slušalice koje služe za prevođenje kada učesnici skupa ne razumiju jezik na kojem se govornik obraća, stavio je i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Dačić odlično govori engleski i ruski jezik, pa čak i da se u nekom momentu premijer Hrvatske učesnicima obratio na engleskom, on bi ga razumio bez prevodioca. Zbog toga se postavlja pitanje da li srpski premijer u ostavci ima problem s poznavanjem hrvatskog jezika?

Izvor: ATV

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close