BiHPolitika

Da li su Mehmedović i Vajzović “slomljeni” da glasaju za akcize?

“Za” ili “uzdržan” Zakon prolazi: Da li je Mehmedović “slomljen” da glasa za akcize?

 

Jedan glas odlučuje da li će Zakon o akcizama, koji bi doveo do ogromnog talasa poskupljenja u Bosni i Hercegovini i dao predizborne količine novca vladajućim stranaka, biti usvojen ili neće. Do sada taj jedan glas SDA, SBB, HDZ i SNSD nisu mogli naći ni u SDP-u, ni u BPS-u, ni u NB-u, niti u ASDA. Sve više se tokom maratonske sjednice Parlamenta BiH šuška da je taj jedan glas “pronađen” kod Šemsudina Mehmedovića koji je moguće promijenio mišljenje. Da li će biti tako vidjet će se do kraja zasjedanja. Također unutar skupštinskih klupa se špekuliše da bi i zastupnica DF-a, Hanka Vajzović, također možda mogla naprasno promijeniti mišljenje. Opozicioni zastupnici najviše sumnji imaju u njih dvoje koji ako glasaju budu “za” ili “suzdržani”, Zakon o akcizama će proći radi specifičnosti načina glasanja.

Mehmedović je pripadao “odmetnuoj četvorki SDA” koja je skupa krstarila mjesecima da bi, na kraju, trojac Šepić-Sokolović-Ahmetović osnovao stranku a Mehmedović se, nakon cijelog seta kritika, vratio u okrilje SDA. Upravo je Mehmedović bio protiv akciza nekoliko puta ali je upravo sada jedino na njegovoj ruci odluka o poskupljenjima u Bosni i Hercegovini  i, zapravo, velikoj pljački bh.građana.

Ukoliko Mehmedović bude “za” Zakon o akcizama ili pak “suzdržan” to će biti zeleno svjetlo za prolaz Zakona o akcizama Bosne i Hercegovine odnosno ubiranje stotina miliona KM od građana koje će stranke na vlasti, SDA, SBB, HDZ i SNSD koristiti za predizborne aktivnosti jer putevi se, ni do sada, nisu pravili od akciza.

Izvor:
BNN.BA
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close