D. Hadžić: Na pomolu je i rješenje za finansiranje javnih servisa u BiH

U emisiji „Danas“ BH radija 1, ministar saobraćaja i komunikacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Damir Hadžić još jednom je potvrdio kako je potpuno uvjeren da će već iduće godine u našoj zemlji biti više od 125 kilometara auto puta. Privodi se kraju i preuzimanje kontrole nad našim nebom i, kako je istakao ministar Hadžić, BiH će konačno preuzeti suverenitet i nad ovim dijelom teritorije.
Kako je rekao ministar Hadžić, na pomolu je i rješenje za finansiranje javnih servisa u BiH.
„ Mi ćemo procesom digitalizacije, koji je u BiH usporen i traje jako dugo, imati riješene stvari, pa čak ako hoćete da otkrijem to, nije tajna, implementacijom digitalizacije u BiH imaćemo riješeno i finansiranje Javnog servisa, odnosno javnih emitera u Bosni i Hercegovine“, rekao je za BH radio 1 ministar Damir Hadžić.
Ministar tvrdi da je popis stanovništva gotovo potpuno pripremljen, a utvrđivanje granične linije između entiteta ne bi trebalo da bude problem. Ipak, kaže da nekim strukturama u našoj zemlji popis nije u interesu.
„Kampanja koja je počela i koja se vodi, a vezana je za popis stanovništva, u kojoj su svi deklarativno za popis, a ustvari su vrlo zainteresirani da do popisa ne dođe, naslućuje da ima nekih zakulisnih stvari. Za nas je ipak jako važno da dobijemo popis i da znamo čime u BiH raspolažemo“, kaže Hadžić.
Odgovarajući u intervjuu BH radiju 1 na pitanje o stalnim prozivkama koje ukazuju na to da SDP BiH prodaje državu, ministar Damir Hadžić je izjavio kako takvim nastupima, prije svega SDA, nije iznenađen.
„ Bilo koja odluka koja bude donesena i koja dovede u pitanje suverenost i integritet Bosne i Hercegovine će biti odluka koja neće dobiti saglasnost SDP-a i koja neće proći. Ako eventualno i prođe na Vijeću ministara, onda će to biti spriječeno na Parlamentu“, poručio je u emisiji „Danas“ ministar saobraćaja i komunikacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Damir Hadžić.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close