Cvijanović: ”Elektroprenos BiH” će profunkcionisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sigurna da će ”Elektroprenos BiH” profunkcionisati i napomenula da je suština aktivnosti dva entiteta, kao dva akcionara, upravo da ova kompanija funkcioniše, a ne da njen rad bude ugrožen.

“Kad kažem da profunkcioniše, to znači da imamo upravljačku strukturu, koja će biti ažurna, koja će moći da radi ozbiljno svoj posao, koja će biti u okviru mandata, a ne sa isteklim mandatima, da imamo investicione planove koji će biti definisani i naravno da deblokiramo investicioni ciklus i sve što je godinama bilo blokirano”, istakla je Cvijanovićeva za BH radio jedan.

Prema njenom mišljenju, u vezi sa “Elektroprenosom BiH” napravljeno je čitavo politikantstvo, a istina je da je ta kompanija blokirana niz godina.

“Tamo sjede ljudi čiji su mandati davno istekli. Ne očekujem od njih da budu motivisani i rade kad su im istekli mandati. Entiteti su na sebe preuzeli da deblokiraju kompaniju i da naprave novu upravljačku strukturu”, pojasnila Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, sljedeća stvar je da budu deblokirane investicije, jer je na stavci koja se odnosi na investicije više od 200 miliona KM.

“Kako možemo da blokiramo kompaniju koja je zajednička ako namjeravamo da idemo u investicioni ciklus, da se investira baš da ne bi došli do toga da nam je prenosna mreža ili nešto drugo u problematičnoj situaciji, nego naprotiv da to modernizujemo”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da entiteti žele da dođu do dobiti koja je njihova, ne da bi krpili entitetske budžete nego da bi koristili svoj novac, umjesto da se zadužuju po visokim kamantnim stopama kod istih tih banaka koje čuvaju taj novac koji je zamrznut.

“U danu kada smo imali Skupštinu akcionara svako ko je bio iole obaviješten znao je da na dnevnom redu nije raspodjela dobiti, jer nisu bile stečene pretpostavke za to, nije donesen i promijenjen zakon koji je osnov za tako nešto”, rekla je Cvijanovićeva.

Uozorenja predstavnika međunarodne zajednice da entiteti ni slučajno ne raspoređuje dobit od “Elektroprenosa BiH”, Cvijanovićeva je ocijenila kao neozbiljno ponašanje.

cafe.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close