Čudotvorna graviola – lijek za mnoge bolesti

Biljka za koju svijet izvan pojasa Amazone donedavno nije znao pravi je dragulj iz riznice prirodne ljekarne. Sve više pacijenata svjedoči o njenoj efikasnosti u liječenju raka i blagotvornosti za cijeli organizam

Svestrana biljka

Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka porijeklom iz Južne Amerike. Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, B1 i B2 te fosfora, a njena kora, list, korijen i sjeme stoljećima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca jer obiluju alkaloidima i bioaktivnim spojevima acetogeninima. U Peruu lišće graviole uzimalo se za smirenje, kao diuretik i analgetik, a u Brazilu kao lijek za jetru, artritis, astmu te bolesti srca i žuči. Plodovi i sok graviole tradicionalno se upotrebljavaju i za liječenje groznice, dijareje te za stimulaciju izlučivanja mlijeka kod dojilja. Prava čudotvorna biljka!

Ciljano ubija stanice raka

O ljekovitosti graviole saznajemo od jednog od najvećih američkih proizvođača lijekova koji je 1970-ih godina na njoj proveo više od 20 laboratorijskih testova. Istraživanja su pokazala da bioaktivni spojevi iz graviole, annona acetogenini, kojih najviše ima u listovima, ubijaju maligne stanice čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Studije Katoličkog sveučilišta u Južnoj Koreji te sveučilišta Purdue iz Indiane u SAD-u, potvrdile su da bioaktivni sastojci graviole selektivno ciljaju i precizno ubijaju stanice raka nekoliko stotina puta učinkovitije od kemoterapije.

Suprotno kemoterapiji koja urušava čitavo tijelo, annona acetogenini ubijaju isključivo stanice raka, ostavljajući zdrave stanice netaknutima te pružaju potporu oslabjelu organizmu! Ta su istraživanja objavljena u časopisu Journal of Natural Products. Znanstvenici s Purdue instituta Oberlies, Chang i McLaughlin otkrili su da je stanice raka koje su otporne na kemoterapiju (MDR stanice – Multi Drug Resistant), moguće tretirati acetogeninima iz graviole.

Podiže imunitet

Osim što ciljano ubija stanice raka, graviola povoljno djeluje na rad unutarnjih organa te liječi poremećaje endokrinog sustava. Ona je antimikrobni agens širokog spektra za bakterijske i fungicidne infekcije, protuparazitni agens protiv unutarnjih parazita i crva, sredstvo protiv hipertenzije, za smirenje te protiv depresije. Graviola pokazuje i znatne rezultate u liječenju bolesti srca, astme, dijabetesa tipa 2 i bolesti jetre. Graviola također pokazuje odlične rezultate pri podizanju imuniteta za vrijeme i poslije kemoterapije te kod pacijenata zaraženih HIV-om.

Kontraindikacije

Lišće graviole sadrži najveći broj acetogenina i najmanji broj alkaloida, tako da je njihova konzumacija povoljna za organizam u preporučenim dnevnim dozama. Trudnice i oboljeli od Parkinsonove bolesti ne smiju piti graviolu. Osobe koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili imaju niski krvni tlak trebaju ga pratiti dok je uzimaju jer ona snižava krvni tlak i umiruje.

Više o proizvodima i doziranju saznajte na graviola.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close