Crna Gora: Putem SMS-a prikupljeno skoro 100.000 eura za pomoć ugroženim u Srbiji i BiH

Korisnici mobilnih operatera u Crnoj Gori do sada su poslali 98.902 SMS-a na broj 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.Sav prihod će, kako su najavili biti proslijeđen Crvenom krstu Crne Gore, koji će sredstva dalje opredijeliti za saniranje posljedica područja u regionu pogođenih poplavama.

Na donatorski broj 14543 koji je Telenor fondacija uspostavila sa Crvenim krstom Crne Gore do jutros u 9.30 sati je pristiglo 37.706 poruka, u Telekom mobilnoj mreži 45.696 SMS-a, dok su korisnici M:tel-a poslali 15.500 hiljada poruka.

“Zbog alarmantnog stanja koje je pogodilo region, donatorska linija je otvorena u petak popodne i za ova tri dana su prikupljena značajna novčana sredstva. I ovog puta su građani Crne Gore pokazali veliku solidarnost i dali doprinos da se jedna od najvećih prirodnih katastrofa u posljednje vrijeme što brže sanira”, saopštila je Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.

SMS donatorska linija 14543 je otvorena 16. maja za korisnike mobilne telefonije, a cijena SMS-a ka tom broju iznosi jedan euro, sa uključenim PDV-om.

-Članovi, poslanici i zaposleni u SDP-u se odrekli dnevnice

Pogođeni situacijom u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, članovi Predsjedništva, poslanici i svi zaposleni u Socijaldemokratskoj partiji donirat će po jednu dnevnicu i na taj način dati doprinos u prikupljanju pomoći za stanovnike ugrožene katastrofalnim poplavama u tim državama.

“Prikupljeni novac će biti uplaćen kao sredstvo za dugoročno saniranje posljedica od poplava koje su ugrozile živote na hiljade stanovnika u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”, saopšteno je iz SDP-a Crne Gore.

-Studenti na brojnim fakultetima prikupljaju pomoć

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore pozvao je sve studente i zaposlene na Univerzitetu da se priključe akciji za prikupljanje pomoći za ugrožene poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

“Kako je situacija vrlo ozbiljna, ljudska dužnost je svih nas da pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti i na taj način damo svoj doprinos prevazilaženju posljedica ove situacije”, saopšteno je iz Studentskog parlamenta.

Pomoć za ugroženo stanovništvo Srbije, BiH i Hrvatske se organizovano prikuplja na tehničkim fakultetima, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Filozofskom fakultetu i Pravnom fakultetu.

Prioritet je, kako su naveli, da se donira pomoć u flaširanoj vodi, konzerviranoj hrani, hrani za bebe i sredstvima za održavanje higijene.

AA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close