Cristiano Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta u 2013. godini

Cristiano Ronaldo: “Zlatna lopta” za 2013. godinu – nagrada za najboljeg fudbalera svijeta u 2013. godini.
Cristiano Ronaldo je osvojio svoju drugu “Zlatnu loptu”.
Sa suzama u očima Portugalac se zahvalio na izboru, porodici i svom klubu, kao i saigračima.

“Bilo je teško, želio bih da se osvrnem na godinu u kojoj je umro i Eusebio, moja velika inspiracija. Ovo je emotivan trenutak i isto tako težak jer on nije ovde da podijelimo radost”, bila je prva reakcija Ronalda.

Cristiano Ronaldo, Franck Ribery i Lionel Messi,  bili su kandidati  za osvajanje Zlatne lopte, nagrade za najboljeg fudbalera svijeta u 2013. godini.

– Izabrana je i najbolja momčad u 2013. godini: Manuel Neuer (Bayern), Dani Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Phillip Lahm (Bayern), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi Hernandez (Bacelona), Franck Ribery (Bayern), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimović (PSG) i Lionel Messi (Barcelona).

– Očekivano i zasluženo je nagradu za najboljeg trenera dobio Jupp Heynckes, koji je s Bayernom osvojio sve što se moglo osvojiti.

“Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene i koji su mi pomogli da stvorim pobjedničku momčad. Prije 10 godina nisam mogao ni zamisliti ovo. Počastvovan sam i sretan što sam ovdje. Hvala vam svima”, poručio je on po preuzimanju nagrade.

– Afganistanski nogometni savez dobio je nagrdu za Fair Play.

– Nagradu Ferenc Puskas, koja se dodjeljuje za najljepši gol u godini, osvojio je Zlatan Ibrahimović. Riječ je o golu kojeg je postigao protiv Engleske…

– Pele je dobio počasnu Zlatnu loptu.

– Golman njemačke reprezntacije Nadine Angerer proglašena je najboljom igračicom u 2013. godini. Nagradu joj je uručila Mia Hamm, dvostruka bivša najbolja igračica svijeta.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close