“ČITATELJI MAGAZINA SAFF ” ponudili 20.000 dolara za ubistvo profesora Hafizovića

ČITATELJI MAGAZINA SAFF PORUČILI PREKO FACEBOOKA: Nudimo 20.000 dolara za smrt profesora Rešida Hafizovića!Osoba koja na Facebook mreži koristi ime Nejra Islamović, ponudila je 20.000 dolara za ubistvo profesora Hafizovića, smatrajući ga šiitom i začetnikom šiizma u BiH

Na pisanje portala i magazina SAFF.ba koji je objavio tekst o profesoru sa fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, Rešidu Hafizoviću, pod naslovom Mali Homeini sa FIN-a, reagovali su čitatelji i to pozivom na ubistvo, navodi Oslobođenje.

Osoba koja na Facebook mreži koristi ime Nejra Islamović, ponudila je 20.000 dolara za ubistvo profesora Hafizovića, smatrajući ga šiitom i začetnikom šiizma u BiH, prenosi televizija OBN. Gospodin Hafizović nije bio dostupan za komentar.

U tekstu koji je SAFF objavio novinari se osvrću na dokumentarni serijal Federalne televizije pod nazivom Suniti i šiti. U istom tekstu novinari SAFF-a nazivaju Rešida Hafizovića misionarom šiizma u BiH, te izražavaju žaljenje jer, prema njihovim saznanjima nije jedini. Na ovakve retke je reagovala pomenuta Nejra Islamović. U trenutku kada se obnavljaju sukobi između šija i sunita, ovakav poziv predstavlja izuzetnu opasnost po bh. muslimane.

mojusk.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close