BiHPolitika

CIK poništio izbore u Stocu

CIKBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donio odluku o poništavanju izbora u Stocu, prekinutih 2.oktobra, prošle godine, a u roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke CIK mora raspisati izbore u Stocu.

Rok za žalbe na ovu odluku je dva dana. Ranijom odlukom CIK-a koju je potvrdilo i Apelaciono vijeće Suda BiH s kandidatske liste za načelnika tog grada izbrisan je kandidat Salmir Kaplan.

Za odluku o poništavanju izbora u Stocu, glasala su četiri prisutna člana komisije, dok je svoj glas na ovu odluku telefonskim putem dao clan CIK-a Branko Petrić, a telefonskim putem, jer ne prisustvuju sjednici, glasao je i Ahmet Šantić , koji je bio protiv odluke, jer smatra da je izbore trebalo poništiti na svim izbornim mjestima u tom gradu uključujući i one mobilnih timova.

Izbori u Stocu poništeni su na 20 redovnih biračkih mjesta u tom gradu i tri mobilna tima. Za ponovne izbore u Stocu potrebno je oko 19.000 KM ii CIK ce ova sredstva tražiti iz budžetske rezerve budžeta institucija BiH za ovu godinu.
( Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close