Četvrto mjesto za bh. stonoteniserke na 39. Balkanskom prvenstvu za seniore

Završeno 39. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za seniore, u organizaciji Stonoteniske akademije “STAD” iz Sarajeva. U takmičenju na kojem je učešće uzelo osam zemalja, sa najviše medalja okitile su se Srbija, Bugarska i Rumunija. Zemlja domaćina, BiH, osvojila je četvrto mjesto u ženskoj ekipnoj konkurenciji.

Organizatori su istakli da su jako ponosni na ono što su napravili te su dodali kako je ovo takmičenje privuklo jako veliku pažnju javnosti.

“Iako smo radili na popularizaciji stonog tenisa kroz ovu Balkanijadu, zaista nismo očekivali ovakav broj i ovakvu zainteresiranost medija. To je dovoljan pokazatelj da smo uradili odličan posao”, rekla je Amela Baručija, PR Prvenstva.

Balkanska stonoteniska unije je Akademiji “STAD” dodijelila je plaketu za najbolje organizirano prvenstvo do sada, a od Makedonskog stonoteniskog saveza, domaćin je dobio istu plaketu.

“Ponosni smo na ove igrače i igračice. U reprezentacijama se zaista vidi veliki broj talenata, na koje se može računati uveliko. Uradili smo sve u našoj moći da učesnici iz Sarajeva ponesu samo najljepše uspmene”, istakao je Alen Divović, direktor prvenstva.

Za kraj, organizator je istakao da već uveliko razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva u stonom tenisu za 2014.godinu.

klix.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close