Čestitka premijera ZDK u povodu Dana metalaca

Poštovani radnici u metalskoj industriji, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 15. novembra, Dana metalaca BiH uz želju da dani pred nama donesu bolji odnos prema radnicima, a posebno u vašoj branši koja je i meni po struci veoma bliska.

Mnogi se „zalažu“ za vas želeći da na taj način bude bolje njima. Jedini način da vama radnicima u metalskoj industriji i metalskoj industriji, kao dijelu realne privrede bude bolje jeste provođenje ekonomskih reformi, revizije privatizacije i suzbijanja korupcije. To će našoj zemlji omogućiti povećanje ukupne društvene produktivnosti, pokretanje novog ekonomskog ciklusa, reindustrijalizaciju naše zemlje i time stvoriti uvjete za povećanje investicija i privrednog rasta u kojem će metalska industrija dobiti šansu da povećanom proizvodnjom poboljša status svojim radnicima i potakne novo zapošljavanje.

Pozivam vas da zajedno insistiramo na pokretanju svih neophodnih reformi kako bismo postigli te ciljeve. Samo zajedničkim doprinosom, vodeći se jedinstvenim ciljem uspostavljanja boljeg standarda za radnike i za sve građane Bosne i Hercegovine, možemo živjeti životom dostojanstvenijim čovjeka, radnika i građanina naše domovine Bosne i Hercegovine.

S mojim iskrenim poštovanjem i uvažavanjem

PREMIJER

mr. sci. Fikret Plevljak,

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close