logo
bios

Čestitka premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića za Ramazanski bajram

Objavljeno prije 4 dana . u sub, maj 23rd, 2020

Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputilisu, uime Vlade i Skupštine te svoje lično ime, građanima islamske vjeroispovijesti čestitku za Ramazanski bajram.

“Muslimani u svijetu i Bosni i Hercegovini ovog ramazana su se suočili sa iskušenjem pandemije koronavirusa. Džamije su veći dio ramazana bile zatvorene, nije bilo masovnijih okupljanja niti zajedničkih iftara, ali smo, s druge strane, više vremena provodili sa svojim porodicama, koje su stub svakog društva. Pokazali smo da s vjerom u Boga, složno i disciplinovano, možemo savladati najveće prepreke koje se pred nas postavljaju.

Nakon mjeseca odricanja, oprosta, duhovnog pročišćenja i jačanja vjere, u okolnostima pandemije dočekujemo i Ramazanski bajram. Uz želju da Bajram dočekate u blagostanju, a bajramsku radost podijelite sa najbližima, prijateljima i komšijama, pokazajući odgovornost i poštujući preporuke zdravstvene struke, Bajram šerif mubarek olsun!“, kaže se u čestitki premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića.

Press služba ZDK

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh