Centrotrans Eurolines povećao dobit u prvoj polovini 2014. za 45%

Kompanija Centrotrans Eurolines, u prvih šest mjeseci ove godine, uspješno je poslovala i ostvarila rast u svim segmentima poslovanje. Na osnovu sumiranih rezultata evidentno je da je, upoređujući iste sa rezultatima iz 2013 godine, došlo do povećanja: ukupnog prihoda za 11% (ostvaren preko 14,5 miliona KM), pređenih kilometri za 8% (7,4 miliona kilometara), broja prevezenih putnika za 19% (3,6 miliona putnika), broja zaposlenih za 11% (uposleno 511 radnika) i ostvarene dobiti za 45%.
U cilju ostvarenja pozitivnih poslovnih rezultata, menadžment kompanije, poduzeo je niz mjera od kojih posebno ističu ostvarenu uštedu ukupnih troškova poslovanja, te u ovo vrijeme, kada svi povećavaju cijene, smanjenja cijene prijevoza, prosječno za 9%, a na nekim relacijama i do 50%.
“Ono što posebno želimo naglasiti jeste činjenica da je u cijelosti, kroz kupovinu deset novih autobusa, realiziran plan investicija u iznosu od skoro tri miliona KM. Ovim zanavljanjem voznog parka, a u cilju zadovoljenja potreba putnika, obezbjedili smo kvalitetniju usluga prijevoza. Ostvareni rezultati su podstrek svim uposlenicima da i u drugom polugodištu nastavimo provoditi planirane aktivnosti i mjere te na kraju godine postignemo još bolje rezultate”, saopćeno je iz Centrotransa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close