PolitikaZDK

Budžet za građane Zeničko-dobojskog kantona

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Budžet za građane Zeničko-dobojskog kantona

(Zeničko-dobojski kanton, 21.3.2016.)
U petak, 18.3.1016. na 47. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog ministra finansija Andreja Kajića, usvojena je Odluka o uvođenju metodologije za izradu publikacije budžet za građane. Ovim Zeničko-dobojski kanton postaje prvi od viših nivoa vlasti u BiH koji će svake godine praviti budžet za građane. Odluka kantonalne Vlade je u skladu sa pristupanjem BiH Partnerstvu za otvorenu vlast (Open Government Partnership) u septembru 2014. godine i željom da sa građanima ostvari plodotvorniju saradnju pri kreiranju budžeta nego što je to običaj u BiH.

Budžet za građane je publikacija koja na razumljiv i ilustrativan način prikazuje običnom građaninu kantonalni budžet. Svrha ove publikacije je da poveća razumijevanje budžeta i budžetskog procesa Zeničko-dobojskog kantona od strane građana i potakne njihovu uključenost u budžetski proces.

Budžet za građane Zeničko-dobojskog kantona se može preuzeti na sljedećem linku: http://www.zdk.ba/component/k2/item/4183-budzet-za-gradane-2016

Publikaciju Budžet za građane Zeničko-dobojskog kantona za 2016. uradila je Razvojna agencija Eda iz Banjaluke u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona, a projekat je finansirao Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close