Općine BiHPolitika

Breza nakon 20 godina dobija dječije igralište zahvaljujući Fahrudinu Radončiću

Da Općina Breza napreduje i rađa se iz pepela govori činjenica da je sam budžet povećan za skoro tri miliona maraka, piše Visoko.co.ba. Ali, na tome se nije stalo. O svakodnevnim uspjesima govore rezultati kojih ova općina nije imala posljednjih 20 godina.

Breza nije imala dječije igralište, a 2017. godine, po zaslugama članstva, simpatizera, glasača i općinskog načelnika Muniba Zaimovića, lider SBB-a Fahrudin Radončić odlučuje donirati 20.000 KM za izgradnju igrališta.  


Uplatnica za igralište u Brezi 

Breza napokon, nakon 20 godina, dobiva igralište za mališane.

Zahvaljujući donacijama predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića od 20.000 KM, sredstvima Općine Breza te vlasnika firme “Bosna u očima Gulfa” Hamada Al-Ajamija, završen je projekt “Izgradnja dječijeg igrališta uz Opću biblioteku”.

Dječije igralište prostire se na površini od 1.000 kvadratnih metara. Sastoji se od brojnih sprava za igru i vježbanje kao što su tobogan s platformom, dvosjedna klackalica, ljuljačka, drvena penjalica, pješčanik, kombinovana sprava sa kulama, mostom i merdevinama, penjalica sa mini toboganom i drvenom platformom, kao i posebne sprave dizajnirane za djecu sa posebnim potrebama. Prostor je pokriven sa led svjetiljkama, a bit će postavljene parkovske klupe i korpe za smeće.

Načelnik općine Breza Munib Zaimović rekao je kako neće na ovome stati.

– Svaki dan ulaženo napore i dajemo sve od sebe da bi našim građanima omogućili da uživaju u svom gradu, da imaju bolje uslove i da žive život kakav zaslužuju. U skorijem periodu nas čeka još mnogo važnih projekata, ali moram istaći da sam zaista zadovoljan što napredujemo i što Breza postaje općina kakva je odavno trebala biti – rekao je Zaimović.

Vrijednost radova na ovom projektu je 67.707 KM. Podsjećamo, Fahrudin Radončić, kao društveno odgovoran političar često je pomagao brojne projekte, te bolesnim i nemoćnim i nikada nije okrenuo glavu od onih kojima je pomoć potrebna.


(Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close