BPS Visoko: Raskid sporazuma sa SDA Visoko

Obavještavamo članove, simpatizere i cijelu Visočku javnost da je proteklih dana BPS Sefer Halilović Visoko odstupio od sporazuma sa SDA. Poslije izbora 2012. godine u razgovoru s drugim političkim partijama koje su ostvarile mandate u OV Visoko, BPS je stekao dojam da će transformisana SDA krenuti nekim novim putem i pokrenuti Visoko iz mrtvila u kojem su ga gotovo dvadeset godina držale njihove bivše stranačke kolege, to je bar bilo njihovo obećanje.
U želji da Visoko krene naprijed mi smo bez ikakvih uslova i ultimatuma potpisali taj sporazum, ali poštivanje sporazuma od strane SDA trajalo je samo toliko dok nisu formirali Općinsko vijeće po svojoj mjeri. Problemi su nastali odmah poslije ponuđenog Budžeta, kada smo tražili sastanak stranaka potpisnica sporazuma, jer se nismo slagali sa nekim stavkama u Budžetu. Za nas je nepojmljivo ukidanje stipendije nadarenim studentima, umanjenje subvencije za prevoz ugroženim učenicima i studentima, ukidanje sredstava za upošljavanje pripravnika, ali do sastanka nije došlo. Već tada smo shvatili da od sporazuma nema ništa i da SDA trebaju poslušnici koji će samo dizati ruku i klimati glavom, a ne ozbiljni partneri.
BPS to ne može i neće i zbog toga raskidamo sporazum, jer se kosi s našim principima i našom politikom. Razočarani smo i u Visočke medije koji se bave mahalskim pričama i traćevima umjesto da se pozabave i ozbiljno proanaliziraju nastalu situaciju.
Svi ovi prelasci vijećnika iz matičnih stranaka u SDA su zabrinjavajući. Oni kazuju koliko je nekome stalo do glasača, iskoristili su ih u datom momentu i sada ih njihovo mišljenje ne interesuje.
Gospodo, glasači u Visokom su iskorišteni i prevareni. Time treba da se pozabave mediji, golim činjenicama, istinom, a ne mahalanjem. BPS ne interesuje nikakva većina. Mi ćemo podržati sve ono što je za dobrobit Visokog, bez obzira iz koje stranke dolazi. Naši vijećnici nisu na prodaju, oni čvrsto ostaju uz BPS i naše birače.

BPS-Sefer Halilović
OO Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close