Visoko

BPS-Sefer Halilović Visoko: Kada će Vlada Ze-do kantona regulisati uvezivanje staža preostalih 13 radnika „Velepromet- maloprodaja“ Visoko?

Zastupnik

BPS-Sefer Halilović

Senad Trako

 

Poslaničko pitanje

 

Kada će Vlada Ze-do kantona regulisati uvezivanje staža preostalih 13 radnika „Velepromet- maloprodaja“ Visoko?

Obrazloženje :

Vlada Ze-do kantona je 100% vlasnik preduzeća „ Velepromet maloprodaja “ Visoko. Na vanrednoj sjednici Skupštine u decembru 2015. godine je donešena odluka o rebalansu Budžeta čime se stvorio preduslov da se ispoštuje dogovor Vlade i opštinske vlasti ( načelnice ) Visoko i radnika preduzeća „ Velepromet maloprodaja “ o uvezivanju staža iz sredstava prodate imovine ( Vema ).

Većem broju radnika je regulisana uplata sredstava za uvezivanje staža, čime su stekli uslove za penzionisanje, dok je 13 radnika ostalo nerješenog statusa. Ovi radnici već duže vremeda rade (čuvaju imovinu preduzeća) bez ikakve naknade u nadi da će se i prema njima ispoštovati dogovor opštinske vlasti i Vlade Ze-do kantona o uvezivanju staža.

Direktor ovog preduzeća je u više navrata kontaktirao sa predstavnicima Vlade i ugovarao sastanak sa gospodinom premijerom ali kako je premijer bio odsutan zbog zdravstvenih razloga do ovog sastanka nije došlo i obećano je da će rješavanje ovih problema i realizacija ovog dogovora biti nastavljena po povratku premijera na posao.

Vjerujući da je gospodin premijer kao ličnost i kao premijer Vlade dosljedan u svojim obećanjima iskreno se nadamo da će i ovi problemi biti rješeni u skorije vrijeme kako bi napokon bila prekinuta agonija i ovih 13 radnika  i omogućeno im da steknu uslove za zaslužene penzije.

Napomena: Trenutno su prodata još dva objekta iz sastava ovog preduzeća stoga ovih 13 radnika traže da im se reguliše uvezivanje staža.

 

Zastupnik

Senad Trako

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close