Božićnu čestitku s. Ivanke Mihaljević, predsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH

Božićnu čestitku s. Ivanke Mihaljević, predsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH i provincijske predstojnice Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije prenosimo u cijelosti:

U skrovitosti i tišini svete noći za svakoga je čovjeka izišlo Mlado Sunce koje ne može zaći; došla je na svijet velika nada koja donosi radost: “I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu” (Iv 1,14).

Božić! To je povijesni događaj ali i tajna ljubavi koja već više od dvije tisuće godina poziva ljude svakoga vremena i svakoga mjesta. To je sveti dan u kojem sjaji neprolazna svjetlost, nositeljica mira!

Da bi se tu svjetlost prepoznalo i prihvatilo, potrebna je vjera, potrebna je poniznost. Poniznost što ju je pokazala Marija koja je povjerovala Gospodinovoj riječi i koja se prva poklonila, poniznost što ju je pokazao Josip, čovjek pravedan, koji je imao hrabrost vjere, poniznost kakvu su imali siromašni i nepoznati pastiri koji su primili navještaj nebeskoga glasnika i pohitali do špilje gdje su našli tek rođeno dijete te se, puni divljenja, poklonili hvaleći Boga (usp. Lk 2,15-20).

Ovoga Božića otvorimo Bogu vrata, udomimo ga u svojoj egzistenciji i življenju! Krist dolazi donijeti svjetlost, dolazi podariti mir! Svima je upravljena njegova poruka mira; baš svima dolazi ponuditi sebe sama kao sigurnu nadu spasenja.

S Marijom, Josipom i pastirima, s mudracima i nebrojenom četom poniznih klanjatelja novorođenoga Djetešca, koji su kroz stoljeća prihvatili tajnu Božića, i mi dozvolimo da se svjetlost ovoga dana proširi posvuda: neka uđe u naša srca, rasvijetli i ugrije naše domove, donese spokoj i nadu u naše obitelji, podari svijetu mir.

Kristova svjetlost koja dolazi rasvijetliti svako ljudsko biće, neka konačno zasja i neka bude utjeha svima koji se nalaze u tminama bijede, nepravde, nesuglasica, uvreda, svađe, svima kojima je još uvijek zanijekano pravo na sigurniji život, na zdravlje, na stalno zaposlenje, na puno sudjelovanje u građanskoj i političkoj odgovornosti bez nasilja, te na promjenu situacija koje vrijeđaju ljudsko dostojanstvo.

U ovim svetim danima kada obnavljamo spomen dragog Rođenja želim Vam da umijete otvoriti srce za Isusovo rođenje. Neka se Krist nastani u špiljama naših života.

Gospodin, koji je u Kristu zasjao svojim milosrdnim licem, neka nam podari svoju radost i učini nas glasnicima njegove dobrote.

Uime Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, u ime Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije želim vam, drage sestre i braćo, čestit Božić i blagoslovom ispunjene dane 2013. godine. (kta/kvrpp)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close