Bosna i Hercegovina danas igra protiv Finske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra četvrtu utakmicu Eurobasketa, a protivnik je našeg nacionalnog tima je odgovarajuća selekcija Finske. Izabranici Duška Ivanovića su nakon dva uvodna poraza od Poljske i Francuske, slavili protiv Izraela u nevjerovatnoj utakmici i tako stvorili realne šanse za prolaz u drugi krug.

Naši košarkaši čini se kako su u pravo vrijeme tempirali formu pred današnju utakmicu, a ukoliko bi zabilježili pobjedu, što se svi nadamo i da hoće, imamo realne šanse da se konačno plasiramo u drugi krug takmičenja. Naši reprezentativci odišu samopouzdanjem pred današnji susret, osokoljeni pobjedom nad Izraelom, ali trebaju imati na umu da smo sa Finskom igrali prije 4 godine i da smo tada deklasirani sa čak 28 poena razlike.

Jedan od heroja pobjede na Izraelom je svakako Elvedin Kikanović koji je rekao kako samopouzdanje u ekipi naraslo nakon pobjede nad Izraelom, kao i da će se svaki od igrača dati svoj maksimum u utakmici protiv Finske. Alex Renfroe, je za Avazov portal izjavio kako će se boriti maksimalno za svaku loptu, i kako vjeruje da će obradovati sve navijače u Bosni i Hercegovini. Utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske je na rasporedu danas u 15 sati.

 

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close