BiHPrivreda

Bosmal Arjaan by Rotana nudi mladima besplatnu obuku iz hotelijerstva

Svi zainteresirani mladi ljudi, starosti od 18 do 27 godina, imaju priliku da uče od stručnjaka iz oblasti hotelijerstva

Nedostatak praktičnog znanja u sektoru hotelijerstva problem je s kojim se susreću kako pojedinci, tako i poslodavci ove industrije. S ciljem doprinošenja njegovom rješavanju, uz istovremeni doprinos podizanju standarda ugostiteljstva, novootvoreni Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu pokreće program stručne obuke, otvoren za sve zainteresirane mlade ljude, starosti 18 do 27 godina.

„Bilo da ste student, osoba u potrazi za poslom ili kvalitetnim programom obuke koji će vam olakšati napredak u karijeri, ova jednomjesečna obuka nudi priliku sticanja znanja i vještina pod mentorstvom stručnjaka iz oblasti hotelijerskog biznisa, i to uz fleksibilan raspored, što će vam olakšati nastavak školovanja ili rad na trenutnom radnom mjestu. Personalizirani pristup omogućava prilagođavanje potrebama svakog od polaznika, te olakšava svakodnevno praćenje napretka i rada svakog od pojedinaca“, saopćeno je iz hotela.

Program nudi intenzivnu obuku za 4 odabrana kandidata koji će tokom 4 sedmice biti dio prakse u jednom od dvije grupe odjela, sedmično kompletirajući 15 sati obuke.

Prvu grupu odjela čine odjel prihoda i rezervacija, te recepcija, a drugi čine odjel hrane i pića, te kuhinja. Polaznici prve grupe će imati priliku da upravljaju smještajnim kapacitetima i rezervacijama, rade na optimizaciji dostupnosti proizvoda, te brinu o gostima tokom njihovom boravka.

Polaznici druge grupe će, s druge strane, imati priliku upoznati se s principima planiranja i organiziranja procesa pripreme hrane i upravljanja performansima tima, principima kvalitetnog pružanja usluga posluživanja hrane, te točenja pića i napitaka.

„Kroz proces zapošljavanja našeg tima, shvatili smo da lokalnom tržištu nedostaje kvalitetne radne snage, ali da ima mnogo ambicioznih mladih ljudi, koji žele učiti i napredovati. Upravo zbog toga smo odlučili pokrenuti ovaj program obuke, koji će im omogućiti da uče od profesionalaca. Nije važno imaju li prethodnog znanja ili iskustva u ugostiteljstvu, važno je da imaju volju za učenjem i napretkom. Sve ostalo se nauči, vremenom“, izjavio je Marko Korica, generalni direktor Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, ohrabrujući sve mlade ljude da se prijave.

Program obuke traje od 4.11.2019. do 29.11.2019., a svi zainteresirani više detalja mogu pronaći na www.rotanapraksa.ba.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close