Kultura življenjaLifestyle

Realizovana Centralna manifestacija Dječije nedjelje 2019.

CENTRALNA MANIFESTACIJA “DJEČIJE NEDJELJE” 2019.

Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija.

Dječija nedjelja 2019. u  organizaciji Udruženja “Medica”Zenica i JU “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama” ZDK je održana na Atletskom stadionu Kamberovića polje u četvrtak 10.10.2019. godine.

U ralizaciji same manifestacije učešće su uzele i brojne nevladine organizacije s područja Zeničko-dobojakog kantona i dale svoj doprinos, svako na svoj način. Manifestacija je realizovana uz finansijsku podršku    Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona čiji su prdstavnici bili prisutni na manifestaciji.

Centralna manifestacija je uspješno realizovana, cilj je postignut, a to se najviše moglo  vidjeti na licu velikog broja djece koja su bila prisutna na Atletskom stadionu Zenica. V.d. direktorica Meldina Ugarak se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji Centralne manifestacije Dječije nedjelje 2019.

zastitinas.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close