Boračko jezero puno kupača i turista

Boračko jezero ovog vikenda bilo je krajnje odredište stotinama izletnika i turista koji su u ovaj hercegovački biser prirode došli iz nekoliko dijelova BiH i svijeta, piše bh. novinska agencija Patria.

Lijepo vrijeme, čist zrak, prirodna oaza mira na nadmorskoj visini od 397 m bili su dovoljni razlozi da se barem na vikend pobjegne od gradske gužve. A izviđački kampovi ovog su ljeta dočekali i ispratili nekoliko stotina izviđača, koji su se mogli i danas vidjeti.

Iako je u ostatku BiH prevladavalo oblačno vrijeme sa temperaturama nižim i za deset stepeni Celzija, na jezeru pod Prenjom ipak je sunčano. Kako javlja reporter agencije Patria, plaža je čista i uređena, a na zemljištu oko jezera vikendaši su podigli šatore i roštilji se pripremaju za nedjeljni ručak. Pristupačne cijene u obližnjim ugostiteljskim objektima još su jedan od razloga velike posjete.

Inače, Boračko jezero od Sarajeva je udaljeno oko 80 km, a od Konjica 20 km i povezano je asfaltnim putem. Ukoliko se i odlučite za izlet u ovaj dio Hercegovine ili noćenje preporučujemo topliju odjeću s obzirom da se temperature noću spuste i do 0 stepeni Celzija.

NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close