Borac u štrajku!

Kakva država, takav i sport, rekli bi. Naime, fudbaleri Borca od juče su u štrajku! Oni su odbili da treniraju jer nisu željeli da odustanu od zahtjeva koje su iznijeli u subotu poslije utakmice sa Veležom, da obustavljaju “rad” sve dok im uprava kluba ne obezbijedi jednu od tri zaostale plate.

(Buka)

Fudbaleri nisu bili raspoloženi za priču i nisu davali izjave medijima.

Umjesto redovnog današnjeg treninga, igrači su održali sastanak i potvrdili da su i zvanično u štrajku.

Činjenica je da pored tri zaostale plate igračima, za avgust, septembar i oktobar, koji je na izmaku, članovi Stručnog štaba i ostatak radne zajednice nisu dobili platu četiri mjeseca.

– Neki su dovedeni u prilično delikatnu situaciju, nemaju za osnovne životne potrebe, neki čak nisu platili stanarine za nekoliko mjeseci.  – prenio je zaključke sa sastanka igrača trener Slobodan Starčević.

U slučaju da ne bude pomaka, odnosno da štrajk potraje još nekoliko dana, postavlja se pitanje koji fudbaleri i u kakvoj formi će izaći na megdan Leotaru u Trebinju, u meču 12. kola Premijer lige BiH.

– Moramo naći tih 18, odnosno 11 fudbalera, koji će izaći na meč protiv Leotara, bez obzira na to kako se situacija bude dalje razvijala. I dalje ukazujem na to da Borac trenutnim plasmanom na tabeli obećava da se može boriti za najviši plasman, a u preostale četiri utakmice imamo veliku mogućnost da još popravimo bodovni saldo. Međutim, pitanje je da li će motiv za igru biti veći od motiva koji trenutno igrači ispoljavaju – zaključio je trener Slobodan Starčević.

Zaključak je jednostavan-kakva država, takav i sport!

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close