Osim: Ne smijemo pogriješiti prilikom donošenja odluka

Zahvaljujem organizatorima iz “Nezavisnih novina” i BHRT-a na ulozi koju sam dobio i ne smijemo pogriješiti prilikom donošenja odluka, jer manifestacija je poticaj svim sportistima, rekao je Ivica Osim, predsjednik žirija 12. izbora najboljeg sportiste BiH na prvoj sjednici žirija održanoj u Svečanom salonu RTV doma u Sarajevu.

(Fena)

Time je ozvaničen početak projekta čiji je cilj promocija sporta i najzaslužnijih sportista u našoj zemlji.

“Kompletan bh. sport ovisi o drugima, odnosno o mnogim stvarima koje ne možemo kontrolisati, jer nemamo fond da bi klubovi i sportisti mogli da žive normalno. Sve se radi kampanjski, traži se novac kad nešto zatreba, a nema kontinuiteta. Jedino što ima kontinuitet je Izbor sportiste u organizaciji ‘Nezavisnih novina’. Izbor je dokaz da nešto u ovoj državi može da bude postojano, kvalitetno i da bude poticaj svima koji se bave sportom”, rekao je Osim.

Na prvoj sjedinici žirija organizatori su članove žirija upoznali s tehničkim detaljima i planom rada za ovu godinu. U cilju dodatnog podizanja značaja i davanja još veće vrijednosti prestižnim nagradama, uvedene su i određene izmjena. Tako će umjesto pet nominovanih za nagradu najboljeg sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji, od ove godine biti nominovano po troje.

Za potpredsjednike žirija imenovani su Belmin Karamehmedović, novinar sportskog programa BHT 1 i Dragan Škrba, proslavljeni golman sarajevskog Željezničara.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close