Borac Travnik proradio, zaposleno 800 radnika

Travničkoj Konfekciji Borac još nisu deblokirani računi, a u ovoj kompaniji očekuju reakciju nadležnih organa nakon sastanka sa predstavnicima Poreske uprave prije nekoliko dana u Travniku.

Međutim, i pored toga što su Borcu računi blokirani, u kompaniji se provodi plan Vlade FBiH za spašavanje Borca koji podrazumijeva iznajmljivanje proizvodnih pogona kompanijama koje će nastaviti proizvodnju i zaposliti radnike travničke Konfekcije, isplaćivati im plate i doprinose.

Direktor Borca Ahmet Čurić kazao nam je da je do sada u iznajmljenim pogonima zaposleno oko 800 radnika Borca, a do kraja februara ove godine očekuje da će biti pokrenuta proizvodnja i u ostalim iznajmljenim dijelovima fabrike, tako da će početi raditi preostalih oko 400 radnika te će na taj način svi biti uposleni.

Do sada je zakupac Fortitudo, član AS grupacije iz Tešnja, uložio oko 600.000 maraka u pokretanje proizvodnje i opremu te je ova kompanija već počela proizvoditi u proizvodnim halama Borca.

Čurić nam je kazao kako se do 14. januara očekuje pokretanje dječije konfekcije, gdje će biti uposleno oko 300 radnika, te ostaje da se u narednom periodu riješi pitanje zaštitarske službe i autoprevoza. Osim Fortituda, dio pogona je iznajmila travnička kompanija Master Fashion.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close