Bojan Bošnjak u posjeti Visokom i Brezi

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Bojan Bošnjak, sa saradnicima Odsjeka za ministarstvo, posjetio je Industriju mesa “Perutnina BH” u Brezi, gdje je razgovarao sa direktorom Mladenom Andrićem.

ministar-bosnjak-u-visokom

Ovom prilikom upriličen je obilazak proizvodnih pogona. Razgovaralo se i o dvije nove investicije na području Zeničko- doboojskog kantona u narednoj godini, koje bi osigurale povećanje asortimana “Perutnine BH”, a time otvaranje novih radnih mjesta. Resorni ministar je uputio punu podršku i obećao svaki vid pomoći.

Ministar Bošnjak je posjetio i Visoko, odnosno, pogon za preradu mesa zanatskog tipa “Oćuz” u Uvorićima i pogon za preradu mlijeka zanatskog tipa “Lemeš” u Podvincima. Domaćini su ministra upoznali sa tradicionalnom proizvodnjom suhomesnatih proizvoda i proizvoda od mlijeka. Resorno ministarstvo je opredjeljenja da kontinuirano treba unaprjeđivati i promovirati tradicionalnu domaću proizvodnju, po kojima su prepoznatljive određenje općine na području Zeničko- dobojskog kantona.

1

-Ministarstvo je svjesno vrijednosti postojanja domaćih proizvođača u Zeničko- dobojskom kantonu, iako je naš kanton poznat po izraženoj industrijskoj proizvodnji. Ovo je prilika da kažem da ćemo maksimalno podržati, u okviru finansijskih mogućnosti, i proizvođače zdrave hrane, istakao je ministar Bošnjak, tokom posjete Brezi i Visokom.

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close