Bleacher Report: BiH sedma najspremnija reprezentacija Evrope

Prema istraživanju sportskog protala “Bleacher Report”, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je sedma evropska reprezentacija koja u ovom momentu posjeduje najbolju formu i postiže izvanredne rezultate.

“Bleacher Report” je, prije samog Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, sastavio listu od deset najspremnijih reprezentacija Evrope koje bi mogle igrati zapaženu ulogu na predstojećem svjetskom prvenstvu.

Prema “Bleacher Reportu”, reprezentacija BiH je posljednjih godina ostvarila izvanredne rezultate u utakmicama kvalifikacija, što je svrstava u red najboljih evropskih nacionalnih selekcija.

Ovaj ugledni sportski portal podsjeća da se, predvođena napadačima Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem, Bosna i Hercegovina nalazi na čelu kvalifikacione grupe G.

Također, podsjeća se na visoku pobjedu protiv Liechtensteina od 8-1, sa naglaskom da je sa 13 do sada osvojenih bodova, BiH na pola puta do Brazila.

Isto tako, prema ovom portalu, osvajanjem četiri presudna boda protiv najljućeg rivala, reprezentacije Grčke, BiH je već jednom nogom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Imaju izvanrednu i jaku odbranu, jer su u samo pet utkamica primili tri gola”, piše “Bleacher Report”, naglasivši da je BiH u svakom smislu spremna za jedno veliko takmičenje.

“Nakon dva nesretna baraža protiv reprezentacije Portugala, ovaj put je BiH sa svojom sjajnom momčadi spremna da se plasira na Svjetsko prvenstvo”, navodi ovaj portal.

Prema pisanju “Bleacher Reporta”, trenutno najspremnija reprezentacija Evrope je Njemačka, a slijede Španija, Holandija, Italija, Rusija, Hrvatska, BiH, Belgija, Francuska i Engleska.

Osim ovih deset najspremnijih evropskih reprezentacija, ovaj portal piše da su i Crna Gora, Švicarska i Portugal među najboljima i najspremnijima u Evropi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close