NogometSport

Blanc: Kada ste najbolji kao Zlatan, možete promašiti

Trener prvaka Francuske Paris Saint Germaina (PSG) Laurent Blanc izjavio je da će Zlatan Ibrahimović biti ponovo u najboljoj formi protiv Manchester Cityja, te da će PSG proći u polufinale Lige prvaka.

Prva četvrtfinalna utakmica između PSG-a i Manchester Cityja na stadionu Park Prinčeva, prošle sedmice, okončana je rezultatom 2-2. Zlatan Ibrahimović, koji je u tom susretu promašio penal i jednu konkretnu priliku privukao je ponajviše pažnje.

Trener PSG-a Laurent Blanc osvrnuo se na prvu utakmicu, te na svoja očekivanja iz večerasnje uzvratne utakmice na stadionu Etihad, piše SkySports.

“Uvijek smo iznenađeni kada Zlatan Ibrahimović propusti priliku, no kada ste najbolji strijelac kao što je on, možete ih propustiti nekoliko”, rekao je Blanc, te dodao: “Zlatan večeras želi pokazati nešto sasvim drugo. Želi biti mnogo efikasniji ispred gola. Ako budemo stvarali prilike kao što smo to činili i u prvoj utakmici, mislim da će i njegov učinak biti mnogo veći. On će se u uzvratnoj utakmici vratiti u svoju najbolju formu.

“Kazao je kako su izvršili detalju analizu prvi utakmice, te da je Manchester City, obzirom na igrače koje posjeduje, može napraviti probleme svakoj ekipi, ne samo PSG-u.

“Znamo koliko će biti teško. Ali moramo pružiti partiju na visokom nivou. Mnogo višem nego je to bilo u prvoj utakmici”, poručio je Blanc.
(Vijesti.ba / AA)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close